Ecotimo

EcoTimo voor uw ecologische tuinaanleg

ecotimeDroomt u van een ecologische tuin? EcoTimo, een bedrijfsonderdeel van TimoTuin helpt u graag bij het realiseren van een ecologische tuin.

Offerte aanvragen

Ecologische tuinaanleg: Natuur in uw tuin

Vogels en vlinders vliegen door uw tuin, hier en daar een bijtje, een hommel op weg naar de nectar. Een ideaal tuinbeeld? Dan is een ecologische tuin iets voor u! Een plant groeit van nature op de plaats waar hij thuis hoort dus letten wij in de tuin op waar wij deze plant neerzetten. We kijken naar de grondsoort, zon behoefte en ook hoeveel ruimte een bepaalde plant nodig heeft. Een ecologische tuin onderscheid zich in de volgende punten

1. Natuur centraal

2. Planten op de juiste plek

3. Juiste keuze in materialen

4. Milieuvriendelijk beheer

In het ontwerp houden wij strikt rekening met bovenstaande stappen. Waar wij ook rekening mee houden is het gebruik van de juiste materialen. Als u in onze Nederlandse bossen loopt en u kijkt naar het hout wat wordt gebruikt voor de afscheidingen dan ziet u geen tropisch hardhout of behandeld hout. U ziet hier Europees hardhout zoals eiken, tamme kastanje en robinia. Dit zijn de houtsoorten die wij ook in de tuin gebruiken. Voor de verharding gebruiken we natuurlijk uitziende materialen die niet overheersen maar wel mooi zijn. In een natuurlijke tuin zaaien planten zich uit, komen er ongewenste planten die andere planten verdringen. Hier moet men wel ingrijpen door het verwijderen van de ongewenste plant en de overvloed aan zaailingen. Nieuwe zaailingen die door vogels in de tuin worden gebracht of door de wind worden meegevoerd houden uw tuin divers en levend. Wordt een plant ziek of wordt deze geplaagd door insecten dan wordt er gekeken welke middelen er worden ingezet: Luizen kunnen vaak met water worden weggespoeld. Is het een ernstige plaag dan kunnen er biologische middelen worden ingezet. Toch blijkt vaak dat een plant op de verkeerde plaats staat als hij vaak word aangetast. De beste oplossing is dan vaak toch om plant verwijderen. Wij hopen dat het ideale tuinbeeld ook in uw tuin toegepast kan worden. U krijgt meer plezier in tuinieren en wij kunnen u daarbij helpen.