Eigenlijk hoort er in iedere tuin een boom thuis. Vooral omdat een boom diepte aanbrengt in je tuin.
Ook omdat een boom aantrekkelijk is voor ons vanwege zijn aanwezigheid, zijn blad, bloesem en vruchten. Ook is het belangrijk voor de biodiversiteit.
Voor vogels zijn bomen ook belangrijk als rustplaats, maar ook als schuilplaats, om te broeden en om van te eten.
Er zijn ook bomen die een voedselbron zijn voor bijvoorbeeld bijen.

Als je een boom wilt, dan vraag je je natuurlijk af wat voor een boom kan er in mijn tuin?
Het is natuurlijk afhankelijk hoe groot je tuin is, maar voor in een kleine tuin zijn er ook genoeg soorten die uitstekend daar passen.
Tegen inkijk kun je denken aan leibomen en als parasol kun je kiezen voor een dakboom, maar er zit altijd veel snoeiwerk aan vast bij zulke bomen. Je kan ook denken aan zuilbomen die slank blijven of aan een boom die van zijn natuurlijke vorm een dak maakt.
Samen met TimoTuin kunnen we een juiste keuze maken.

In principe als je de juiste boom heb gekozen voor je tuin hoef je een boom niet te snoeien. Als er al bomen in je tuin staan die te groot zijn geworden, dan kunnen we de boom op een natuurlijke manier snoeien met behoud van vorm. Bij ziektes/plagen in bomen kijken wij als TimoTuin om die op een natuurlijke manier te bestrijden. Dit kan bijvoorbeeld met feromonen(lokstof), maar vaak is het ook belangrijk om de groeiplaats te verbeteren en compost aan te brengen rond de boom.
Voor controle van bomen of ze gezond zijn hebben wij contact met een ander bedrijf die controles kunnen uitvoeren met keurmerk. Zij verzorgen ook het snoeiwerk in grote bomen.
Tenslotte: Een boom is heel belangrijk voor in je tuin en je kan er heel veel plezier van kan hebben.

Heb je een vraag over bomen? bel TimoTuin.