Als duurzame hovenier richt TimoTuin zich op het bedenken en toepassen van duurzame oplossingen voor de Nederlandse tuinen. Door gebruik te maken van duurzame materialen zorgen we voor een tuin die lang meegaat. Bij het kiezen van onze materialen houden we rekening met de ecologische voetafdruk die het produceren en transporteren van het materiaal achterlaat. Zo zie je bij ons uitsluitend Europees hout dat bekend staat als duurzaam. Verwacht van ons dus geen ontwerp met tropisch hardhout of natuursteen. Benieuwd hoe een tuin ontworpen door een duurzame hovenier eruitziet? Bekijk eerdere projecten van TimoTuin op onze website of neem contact op om kennis te maken met onze duurzame hovenier.

Duurzame hovenier uit Ter Aar

Duurzaam ondernemen zit verweven in TimoTuin. Nu de noodzaak voor duurzame oplossingen toeneemt, doen wij ons best om onze klanten te stimuleren samen met ons het pad van de duurzaamheid te bewandelen. Als duurzame hovenier zijn we ons bewust van het belang van een duurzaam ontwerp. Dit vormt de basis van een duurzame tuin, maar er is meer winst te behalen op dit vlak. Ook tijdens het onderhouden van je tuin kiezen we voor de duurzame oplossing. We voeren bladeren die van de bomen vallen niet af, maar verspreiden deze over de plantenbakken en border van je tuin. Dit afval dient weer als compost voor de nog levende planten.

Natuurlijke kleuren in de tuin

Als duurzame hovenier informeren en adviseren wij onze klanten over het ontwerpen en onderhouden van hun tuinen. We beginnen vaak met de basis: de beplanting. De juiste planten zorgen voor natuurlijke kleuren in de tuin, voedingsstoffen voor insecten en beschutting voor kleine dieren als vogels, eekhoorns en egels. Voor de bestrating kiezen we voor een waterdoorlatende oplossing. Dit zorgt ervoor dat regenwater direct opgenomen kan worden door de beplanting in je tuin. Eventueel plaatsen we een waterbuffer onder de bestrating of in de schutting. Dit vangt het water op en geeft het geleidelijk af aan de omliggende grond. Zo profiteert je tuin optimaal van het regenwater.

De beplanting zorgt sowieso al voor een betere verwerking van het regenwater dan dat een tuin met veel bestrating dat doet. Bovendien zijn planten ook beter in het opnemen van zonne-energie dan stenen of tegels. Bestrating weerkaatst de warmte juist richting je huis, wat zeker in de zomer niet wenselijk is.

Offerte opvragen of contact opnemen?

Ben jij op zoek naar een duurzame hovenier voor jouw tuin? Bespreek je wensen en ideeën met TimoTuin en laat met je meedenken over een passende oplossing voor jouw tuin. Wij zijn actief in de regio tussen Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Vraag direct een offerte aan via onze website of neem contact op door ons te bellen op 06-42703920. We horen graag van je!