Maak jij graag bewuste keuzes? Dan is een duurzame tuin van TimoTuin precies wat jij zoekt. Bij het ontwerpen en aanleggen van een duurzame tuin houden wij rekening met het milieu, onderhoudsvriendelijkheid en het gebruiken van de juiste materialen die lang meegaan. Een duurzame tuin is niet alleen een verantwoorde keuze, het levert ook een fraaie tuin op die een en al natuurlijkheid uitstraalt. Van kleurrijke beplanting tot natuurlijke vormen en materialen die een zachte en rustgevende sfeer creëren. Bij het ontwerpen van jouw duurzame tuin houden we uiteraard rekening met jouw wensen en de kenmerken van jouw tuin en woning. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Duurzame tuin door TimoTuin

In een duurzame tuin staat biodiversiteit centraal. TimoTuin zorgt voor gezonde en sterke beplanting, het hergebruiken van en kiezen voor duurzame materialen waar mogelijk en het creëren van een prettige tuin om in te leven. Dat wil zeggen: een tuin waar je geniet van natuurlijke geuren, kleuren en vormen en waar je weinig tijd kwijt bent aan onderhoud. Bladeren die van de bomen vallen worden hergebruikt als compost in de border en vrij groeiende beplanting voorkomt dat onkruid de kop opsteekt. Een duurzame tuin is bovendien erg uitnodigend voor insecten en kleine dieren. Vogels, insecten, eekhoorns en egels: ze komen allemaal graag een kijkje in jouw tuin nemen. Een duurzame tuin van TimoTuin biedt plezier voor mens en dier.

Kiezen voor de juiste materialen

Al jarenlang werkt TimoTuin voornamelijk met duurzame materialen. Deze materialen vormen de basis van een duurzame tuin. Zo gebruiken we Europese houtsoorten, zoals het hout van de Douglas, de kastanje- en de eikenboom. In een duurzame tuin is alleen ruimte voor afbreekbaar worteldoek. Met voldoende beplanting voorkomen we dat onkruid vrij spel krijgt. Hoewel het belangrijk is om de beplanting ruimte te geven om vrij te groeien, is enig onderhoud onvermijdelijk. Je wilt namelijk niet dat je tuin een verwilderde uitstraling krijgt. Gelukkig staat TimoTuin ook voor je klaar om het jaarlijkse onderhoud uit voeren. We snoeien de beplanting bij, halen het onkruid weg en verspreiden de bladeren die zijn gevallen over de borders en plantenbakken.

Vraag direct een offerte aan

Ben jij toe aan een duurzame tuin? Bespreek je wensen en ideeën met TimoTuin en laat ons een ontwerp voorstellen. Ook het aanleggen van de tuin kun je aan ons overlaten. Vraag direct een offerte aan via onze website of neem contact op door ons te bellen op 06-42703920. We horen graag van je!