In een ecologische tuin staan milieuvriendelijke oplossingen centraal. Door te kiezen voor natuurlijke elementen en verantwoorde keuzes te maken bij het ontwerpen van een ecologische tuin, draag je direct bij aan een betere wereld. TimoTuin steekt al jaren veel tijd en energie in het veranderen van het aangezicht van de tuinen in Nederland. We stimuleren onze klanten om te kiezen voor ecologische oplossingen en hebben het initatief gestart. Dit is een onderdeel van TimoTuin waarin we de focus van onze werkzaamheden nog meer op ecologisch verantwoord tuinieren hebben gelegd. Benieuwd hoe wij jouw tuin ecologisch inrichten? Neem contact op of kijk eens rond op onze website voor inspiratie.

Ecologische tuin door TimoTuin

In een ecologische tuin staat ecologische beplanting centraal. Staat beplanting niet altijd centraal, vraag je je misschien af. Ja en nee. Beplanting die niet aantrekkelijk is voor insecten en dieren of beplanting dat zeer strak wordt gesnoeid, beschouwen we niet als ecologische beplanting. Biodiversiteit speelt een belangrijke rol in het aanleggen van een ecologische tuin. Een ecologische tuin kent dan ook een rijk dierenleven. Vogels, eekhoorns, egels en insecten voelen zich welkom en kunnen vrij in je tuin bewegen en leven. Door je beplanting vrij te laten groeien ontstaan beschutte plekjes waar deze dieren zich veilig en prettig voelen. Tegelijkertijd wil je uiteraard ook een tuin die er goed uitziet. Met kleurrijke planten en duurzame materialen, zoals hout, zorgt TimoTuin voor een tuin waarin sfeer en natuur perfect in balans zijn.

Ondersteun het milieu met een ecologische tuin

Met een ecologische tuin van TimoTuin ondersteun je het milieu op verschillende manieren. Bij het ontwerpen van je ecologische tuin zorgen wij voor voldoende ruimte voor beplanting en maken we gebruik van ecologische oplossingen, zoals een regenton. Eventueel zorgen we bij het aanleggen van je ecologische tuin voor een waterbuffer, koppelen we de regenpijp af, leggen we grindkoffers aan of installeren gootsystemen. Zo gebruiken we het water dat uit de lucht komt vallen om jouw ecologische tuin te laten groeien.

Hergebruik materialen in een ecologische tuin

De materialen die we gebruiken zijn ecologisch verantwoord. Zo gebruiken we kastanjehout, wilgenhout en Douglas hout. Dit zijn Europese houtsoorten die bekend staan om hun duurzame eigenschappen en bovendien scherp geprijsd zijn. Ecologische materialen hoeven namelijk helemaal niet duur te zijn. Sterker nog, door materialen te hergebruiken in je ecologische tuin ben je nog goedkoper uit én wordt het milieu minder belast.

Gesloten balans

Een belangrijk onderdeel van de ecologische tuin is de ‘gesloten balans’. Dat houdt in dat er geen materialen aan- of afgevoerd hoeven te worden om de tuin te onderhouden. Bladeren die van de bomen vallen dienen als compost voor de aarde, eventueel maken we een compostplaats aan waar je jouw etensresten kwijt kunt. Deze compost zorgt ervoor dat jouw tuin in goede gezondheid blijft. Je hoeft dus niet naar het tuincentrum om potgrond te halen voor je planten; de tuin zorgt voor zichzelf. De tuin heeft hier een klein beetje hulp bij nodig, ook daarvoor kun je bij TimoTuin terecht. Wil je je tuin zelf ecologisch onderhouden? Dan geven we je handige tips mee na het aanleggen van de tuin.

Maak kennis met TimoTuin

TimoTuin uit Ter Aar is actief in de regio tussen Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. We leveren maatwerk voor iedere opdracht. Samen bespreken we jouw wensen en leggen wij ook enkele ideeën van onze kant voor. Zo komen we samen tot een ideaal ontwerp voor jouw ecologische tuin.

Vraag direct een offerte aan via onze website

Je ecologische tuin laten ontwerpen of aanleggen door TimoTuin? Dat kan. Neem contact met ons op door te bellen naar 06-42703920 of vraag direct een offerte aan via onze website. Bekijk ook eens de projecten op onze website om een idee te krijgen van de mogelijkheden van TimoTuin.