In een natuurlijke tuin staan planten en dieren centraal. In tegenstelling tot de moderne tuin met veel bestrating, strakke lijnen en bijna geperfectioneerde beplanting, richten we ons met een natuurlijke tuin juist op het tegenovergestelde. De vrijheid van de natuur zie je terug in de manier waarop beplanting is aangebracht en de ruimte krijgt om te groeien. TimoTuin is gespecialiseerd in het aanleggen, ontwerpen en bijhouden van de natuurlijke tuin. Wij staan voor natuurlijke kleuren in de tuin, onderhoudsvriendelijke oplossingen en het gebruik van duurzame materialen. Ben je benieuwd naar onze ideeën voor een natuurlijke tuin? Neem dan contact met ons op!

Natuurlijke tuin door TimoTuin

TimoTuin biedt een alternatief voor de steeds saaiere tuinontwerpen die de laatste jaren de overhand nemen. De natuurlijke tuin wordt steeds zeldzamer, terwijl het belang van groen in de tuin juist alleen maar groter wordt. Met een natuurlijke tuin creëren we leefgebied voor insecten en dieren en ook niet onbelangrijk: een tuin met een natuurlijke inrichting is veel beter in het verwerken van water en warmte dan een tuin met veel bestrating. TimoTuin maakt gebruik van natuurlijke materialen, zoals Europese houtsoorten. Met waterdoorlatende bestrating zorgen we ervoor dat het afvoeren van water geen zorgen oplevert.

Natuurlijke kleuren in de tuin

Naast de voordelen voor de natuur en de praktische voordelen van de natuurlijke tuin, ziet een kleurrijke tuin er natuurlijk ook gewoon erg goed uit. De bloemen zorgen voor een vrolijke uitstraling en geven een heerlijke geur af. Een belangrijk onderdeel van onze natuurlijke tuin is de biodiversiteit. Met verschillende planten en bloemen zorgen we voor een tuin vol leven. Of je nu een nieuwe tuin wilt laten ontwerpen, een hovenier zoekt die jouw natuurlijke tuin kan aanleggen of het onderhoud van je tuin graag uit handen geeft; TimoTuin staat voor je klaar. Woon je in Noord-Holland, Zuid-Holland of Utrecht? Dan komen wij vanuit Ter Aar bij jou langs om je tuin volledig naar wens om te toveren.

Neem contact met ons op!

Interesse in een natuurlijke tuin? Wil jij ook genieten van de heerlijke vormen, geuren en kleuren die de natuur te bieden heeft? TimoTuin helpt je graag bij het aanleggen van een natuurlijke tuin. Heb je speciale wensen of wil je het ontwerp liever compleet aan ons overlaten? Het kan allemaal. Samen bespreken we verschillende ideeën voor een natuurlijke tuin. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Kijk ook eens rond op onze website en doe direct inspiratie op.