Is jouw straat wel toe aan meer flora en fauna? Dan is een natuurlijke voortuin wat jij nodig hebt. Wordt jouw buurt gekenmerkt door veel bestrating en is er maar weinig kleur te bekennen? Laat TimoTuin jouw tuin dan transformeren tot een paradijs voor vogels, kleine dieren en insecten. Als de beplanting nog niet voor voldoende kleur in je natuurlijke voortuin zorgt, dan doen de bijen de vlinders dat wel. We bieden de beplanting voldoende ruimte om vrij te kunnen groeien, waardoor het onderhoud minimaal is en ook onkruid weinig kans krijgt. TimoTuin staat voor natuurlijke kleuren in de tuin en wij maken uitsluitend gebruik van duurzame materialen, zoals hout van de kastanjeboom, de wilg en de Douglas.

Natuurlijke voortuin door TimoTuin

TimoTuin streeft naar natuurlijke alternatieven voor de steeds grijzer wordende Nederlandse voortuin. Niet alleen zorgt een natuurlijke voortuin voor meer dierlijk leven in de straat, een tuin veel beplanting is ook beter in het verwerken van regenwater en de warmte van de zon. Wanneer we bestrating aan je natuurlijke voortuin toevoegen zorgen we ervoor dat we waterdoorlatende materialen gebruiken. Hierdoor neemt de grond het water op, zodat het direct beschikbaar wordt voor de beplanting. We maken gebruik van natuurlijke materialen die duurzaam verkregen zijn. Zo draagt TimoTuin ook bij aan een betere wereld.

Een natuurlijke voortuin met een gemengde haag

Een van onze favoriete oplossingen voor een natuurlijke voortuin is de gemengde haag. Want waarom zou je voor een enkele haagsoort kiezen, als je ook meerdere soorten kunt combineren? Het zien er niet alleen vrolijk uit, het biedt ook meer op het gebied van biodiversiteit. De ene haagsoort is aantrekkelijker voor vogels, waar andere haagsoorten met bloemen juist insecten aantrekken. Met een gemengde haag biedt je de natuur meer dan met een haag bestaande uit een enkele plantsoort.

Breng leven in de straat

Naast alle voordelen van de natuurlijke voortuin, zoals hierboven beschreven, is een tuin met veel kleur en geur altijd een goede keuze. De kleurrijke beplanting transformeert jouw tuin in een baken van leven en gezelligheid waar de hele straat van meeprofiteert. TimoTuin ontwerpt jouw natuurlijke voortuin volledig naar wens, legt deze aan en onderhoudt je tuin, als groene vingers niet aan jou besteed zijn. We snoeien de beplanting bij, halen het onkruid weg en verspreiden de bladeren die zijn gevallen over de borders en plantenbakken. TimoTuin uit Ter Aar is actief in de regio tussen Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Neem contact op of vraag een offerte aan!

Interesse in een natuurlijke voortuin? Wil jij ook genieten van de heerlijke vormen, geuren en kleuren die de natuur te bieden heeft? TimoTuin helpt je graag bij het aanleggen van een natuurlijke voortuin. Neem contact met ons op om een afspraak te maken of vraag direct een offerte aan via onze website. Samen bespreken we de verschillende ideeën voor een natuurlijke voortuin, om tot het perfecte ontwerp voor jouw tuin te komen.